Jų tikslas – prisidėti prie Lenkijos oro erdvės apsaugos ir sustiprinti karinio aljanso NATO rytinį flangą, penktadienį pranešė Vokietijos ginkluotosios pajėgos (Bundesveras).

Pajėgų perkėlimas prasidės nedideliame Vokietijos Gnojeno mieste, esančiame į šiaurę nuo Berlyno. Priešlėktuvinės gynybos sistemos bus perkeltos į operatyvines pozicijas netoli Zamoščio miesto pietryčių Lenkijoje, maždaug už 60 km nuo Ukrainos sienos.

Nuo sausio 16 dienos Lenkijoje dislokuoti Bundesvero kariai, kurie kartu su Lenkijos partneriais užtikrina ginkluotės sistemų priėmimą.

Po raketų smūgio Lenkijos teritorijoje lapkričio mėnesį tuometinė gynybos ministrė Christine Lambrecht ir jos Lenkijos kolega Mariuszas Blaszczakas susitarė, kad Vokietijos „Patriot“ sistemos bus perkeltos į Lenkiją.

Tuo metu M. Blaszczakas sukėlė didelį susierzinimą Berlyne, nes užsiminė, kad geriau būtų dislokuoti „Patriot“ Ukrainoje. Tačiau netrukus tapo aišku, kad trys ugnies vienetai vis dėlto atvyks į Lenkiją. Vokietija taip pat perduos Ukrainai vieną sistemą „Patriot“, kuri padės šiai šaliai gintis nuo Rusijos puolimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)