Pirmadienio rodiklis yra didesnis už 154,5 atvejo ketvirtadienį ir 130,2 atvejo prieš savaitę. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas praėjusių metų gruodžio 22 d., kai atitinkamas skaičius sudarė 197,6. Tuomet šalyje vyravo antroji pandemijos banga.

Ekspertai teigia, kad svarbu atsižvelgti į tai, jog, palyginti su praėjusiais metais, daugelis Vokietijos gyventojų dabar yra paskiepyti nuo COVID-19, o sergamumas yra aukštas tarp senyvo amžiaus žmonių, patiriančių didelę riziką susirgti šia liga.

Tad ekspertai mano, kad šalies sveikatos priežiūros sistema turėtų būti pajėgi atlaikyti didesnį naujų infekcijų skaičių nei prieš vakcinacijos kampanijos startą, nes skiepai gerai apsaugo nuo sunkios ligos.

Vokietijos sveikatos pareigūnai ir įstatymų leidėjai vis intensyviau diskutuoja apie ketvirtąją infekcijų bangą ir galimą ribojimų grąžinimą. Kalbama, kad laikinajai kanclerės Angelos Merkel vyriausybei iškyla dilema.

Kadenciją baigiantys ministrai yra išreiškę nenorą imtis radikalių politikos priemonių, kol vyksta derybos dėl naujos koalicinės vyriausybės. Jų pabaigos kol kas nematyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)