Tarp sustabdytame ir patikrintame mikroautobuse buvusių žmonių buvo keli vaikai, pranešė policija. Visi jie yra migrantai iš Irako, o du įtariami gabentojai yra sirai. Transporto priemonė buvo sustabdyta netoli Vokietijos rytiniame pasienyje esančio Giorlico miesto.

Policijai pradėjus patikrą, mikroautobuso vairuotojas ir su juo važiavęs vyras pabėgo, bet vėliau buvo sulaikyti, o mikroautobusas buvo konfiskuotas, nurodo dpa.

Praėjusią savaitę Vokietijos policija furgone netoli sienos su Lenkija aptiko negyvą irakietį.

32 metų vyras buvo jau „kelias valandas“ miręs, kai policija penktadienio rytą prie Šepstalio Saksonijoje šalia furgono surado grupę maždaug 30 žmonių, įtariama, neteisėtai pervežtų per sieną su Lenkija.

42 metų turkų kilmės vairuotojas pabėgo iš įvykio vietos ir slapstosi, nurodė policija. Kitos transporto priemonės vairuotojas, įtariamas padėjęs nelegalios imigracijos tarpininkui, 48-erių turkų kilmės vyras, buvo sulaikytas.

Pastaraisiais mėnesiais Vokietijoje padaugėjo nelegalių migrantų, į šalį atvykstančių iš Lenkijos, daugiausia per Baltarusiją.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Tūkstančiai migrantų buvo atvilioti į Baltarusiją siūlant nemokamas turistines vizas ir tyčia dezinformuojant žmones, kad jie gali gauti prieglobstį ES neteisėtai kirtę sienas į kaimynines šalis Lenkiją, Lietuvą bei Latviją.

Vokietijos pareigūnų teigimu, vien spalį į Vokietiją iš Lenkijos per Baltarusiją pateko 4 890 nelegalių migrantų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)