Vyras buvo sulaikytas netoli į pietus nuo Štutgarto esančio Tiubingeno, remiantis iš gyventojų gauta informacija, sakoma bendrame policijos ir prokuratūros pareiškime. Vėliau šeštadienį bus surengta spaudos konferencija.

Ketvirtadienį policija įspėjo gyventojus apie užnuodyto maisto pavojų ir pranešė, kad šantažuotojas reikalauja milijonų eurų grynaisiais, jeigu norima, kad jis neįvykdytų savo grasinimų.

Tarnybos išplatino stebėjimo kamerų užfiksuotą įtariamojo nuotrauką; joje matyti maždaug 50 metų vyras su akiniais ir balta kepure. Paskelbus šią nuotrauką buvo gauta informacijos, kuri padėjo sulaikyti įtariamąjį.

Siekdamas parodyti, kad nejuokauja, šantažuotojas pietiniame Frydrichshafeno mieste praėjusią savaitę užnuodijo penkis kūdikių maisto indelius ir pranešė policijai, kurioje parduotuvėje yra šie užnuodyti produktai.

Gaminiai, kuriuose rasta etilenglikolio, naudojamo antifrizui ir stabdžių skysčiui gaminti, buvo sėkmingai pašalinti iš prekybos. Tačiau visoje šalyje buvo paskelbtas policijos prašymas suteikti informacijos apie įtariamąjį ir įspėjimas, kad gali būti sugadinti ir kiti maisto produktai.

Parduotuvių, kuriose buvo rasta indelių su užterštu kūdikių maistu, stebėjimo kameros aiškiai užfiksavo 55-erių metų įtariamojo veidą. Jo pavardė neskelbiama.