Kaltinamasis, įvardytas kaip Klausas L., įtariamas 2010–2019 metais „reguliariai perdavinėjęs informaciją Kinijos žvalgybai artėjant valstybiniams vizitams ar daugiašalėms konferencijoms ar po jų“.

Klausas L. vadovavo politikos ekspertų grupei nuo 2001 metų ir įgijo tarptautinį pripažinimą dėl savo mokslinės reputacijos bei dėl per daugelį metų užmegztų ryšių, teigė prokurorai.

Pasak jų, 2010 metų birželio mėnesį vykusio paskaitų turo Šanchajuje metu įtariamąjį užverbavo Kinijos žvalgybos tarnybos atstovai.

Įtariamasis gaudavo informaciją pirmiausia iš daugybės aukšto rango politinių kontaktų, užmegztų einant pareigas, pranešė prokurorai.

Klausui L. buvo mokama už informaciją, o Kinijos žvalgybos tarnyba taip pat pasirūpino, kad jis vyktų į susitikimus su jos pareigūnais, be kita ko, įgyvendinant socialines programas.

Remiantis Vokietijos visuomeninio transliuotojo ARD pranešimu, Klausas L. gyveno dvigubą gyvenimą ir taip pat dirbo šnipu Vokietijos žvalgybai (BND).

Transliuotojas įvardijo ekspertų grupę kaip „Hanns Seidel“ fondą, kuris yra artimas Krikščionių socialinei sąjungai (CSU) – Angelos Merkel partijos „Krikščionių demokratų sąjunga“ (CDU) regioninei partnerei Bavarijoje.

Įtariamasis pas teisėją bus atvesdintas antradienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)