Į „žiemos paketą“ įtraukta papildoma oro gynybos sistema „Patriot“, dėl kurios praėjusią savaitę susitarė kancleris Olafas Scholzas ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Šį mėnesį Berlynas taip pat nusiųs dar dvi oro gynybos raketų sistemas IRIS-T, galinčias užtikrinti trumpojo ir vidutinio nuotolio apsaugą, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

IRIS-T sistemos labai pageidaujamos Ukrainoje, kad būtų galima numušinėti Rusijos dronus ir raketas.

Per ateinančias savaites Ukraina taip pat gaus dar 10 modernių tankų „Leopard“ ir tris papildomus priešlėktuvinius pabūklus „Gepard“, taip pat papildomos amunicijos ir transporto priemonių.

„Šiuo naujuoju „žiemos paketu“ toliau stipriname Ukrainos ginkluotųjų pajėgų parengtį artimiausiems mėnesiams“, – teigė gynybos ministras Borisas Pistoriusas.

Ministerija nenurodė, kada bus pristatyta naujai pažadėta amerikiečių gamybos sistema „Patriot“. Tačiau Ukrainos karių mokymai, kaip naudotis pažangia „žemė-oras“ tipo raketų sistema, „prasidės artimiausiomis savaitėmis“.

Sistema „Patriot“ bus pristatoma iš Bundesvero atsargų, teigė ministerija.

Be valdymo bloko ir radiolokacinės įrangos, sistema bus komplektuojama su aštuoniais paleidimo įrenginiais ir maždaug 60 valdomų raketų.

Naujojo oro gynybos priemonių paketo „vertė siekia apie milijardą eurų“, – sakė B. Pistoriusas.

Vokietijos vyriausybė taip pat išleis apie 20 mln. eurų paramos paketui Ukrainos specialiosioms pajėgoms, „įskaitant transporto priemones, ginklus ir asmeninę įrangą“, priduriama pareiškime.

Po tam tikrų pradinių dvejonių Vokietija smarkiai padidino paramą Ukrainai po Rusijos invazijos 2022 metų vasarį. Dabar ši šalis yra antra pagal dydį karinės pagalbos Kyjivui teikėja po JAV.

Naujausias ginkluotės paketas buvo pristatytas dar vieno Briuselyje planuojamo derybų raundo, kuriame Kyjivo tarptautiniai sąjungininkai aptars karinės pagalbos koordinavimą, išvakarėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją