„Frankfurter Allgemeine Zeitung“ komentaro skiltyje rašo, kad išankstinis sportininkės pasmerkimas ne dėl jos asmeninių išsišokimų, o dėl santykių su naciu, yra per spekuliatyvus, juolab, kad pasirodė informacijos, jog vyras nebepriklauso radikalams, tai buvo tik jo bloga praeitis. Dienraštyje prikišama, kad sportininkė buvo nuteista be akivaizdžių įrodymų.

Anksčiau Vokietijos olimpinio komiteto vadovas Michaelas Vesperis pareiškė, jog 23-ejų N. Drygalla paiso Olimpinės chartijos nuostatų, tačiau išvyksta iš Londono, kad jos meilės reikalai netaptų „našta olimpinei komandai“.

Kaip pranešė „Reuters“, Vokietijos žiniasklaida rašė, jog N. Drygallos draugas yra partijos „Rostock National Socialists“ (Rostoko nacionalsocialistai) narys. Vokietijos vidaus žvalgybos agentūra apibūdina partiją kaip kraštutinių dešiniųjų pažiūrų, rasistinę, įkvėptą nacių ideologijos grupuotę. Žiniasklaidos pranešimuose prikišama, kad ši grupė yra dar radikalesnė nei nacionalinstų partija NPD, iš kurios merginos vaikinas aiškina išstojęs.

Deja, ankstyvas N. Drygallos išvykimas iš Londono – ne pirmas su rasizmu susijęs atvejis šių metų olimpinėse žaidynėse. Prieš pat olimpiadą graikų šuolininkę Voulą Papachristou pašalino iš nacionalinės komandos už rastinę žinutę „Twitter“ socialiniame tinklalapyje. Be to, graikų sportininkė turėjo ryšių su kraštutinių dešiniųjų pažiūrų grupuote. Na o per Lietuvos ir Nigerijos krepšininkų susitikimą lietuvį krepšinio aistruolį sulaikė ir nuteisė už rasistinį išpuolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)