Policija ir kariai buvo mobilizuoti užtikrinti griežto karantino laikymąsi ir aprūpinti gyventojus maisto produktais bei kitomis būtiniausiomis atsargomis. Pagal naujas taisykles, galiosiančias mažiausiai dvi savaites, rajonuose, kuriuose epidemiologinė rizika yra didžiausia, gyventojai privalo likti namuose.

Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį pranešė, kad šalyje mirė 737 koronavirusu užsikrėtę žmonės – daugiausiai per vieną dieną šalyje nuo COVID-19 pandemijos pradžios.

Griežtas karantinas taip pat taikomas Hanojuje.

JAV tapo didžiausiomis Vietnamo vakcinų donorėmis, pasiuntusios 5 mln. dozių „Moderna“ preparato. Vietnamas taip pat yra pasirašęs susitarimus su JAV vakcinų gamintojomis „Moderna“ ir „Pfizer“ dėl mažiausiai 80 mln. dozių įsigijimo.

Pernai Vietnamas buvo giriamas dėl sėkmingų pastangų suvaldyti koronavirusą. Dauguma tai siejo su gyventojų drausme vienpartinėje komunistinėje valstybėje, kurios valdžia visuomenės gyvenimą griežtai kontroliuoja visais lygiais.

Vis dėlto išplitus naujam, užkrečiamesniam koronaviruso delta variantui šalyje šiuo metu stebimas iki šiol didžiausias COVID-19 protrūkis, dėl kurio daugiau kaip pusė iš 98 mln. Vietnamo gyventojų priversti laikytis griežtų epidemiologinių suvaržymų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)