S. Baburinas savo sprendimą oficialiai argumentavo karu Ukrainoje. „Šią tėvynei sunkią valandą ne metas skaldyti tautos jėgas“, – kalbėjo politikas, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra TASS. Tačiau kodėl apskritai paskelbė apie kandidatavimą ir rinko parašus, nacionalistas S. Baburinas nepaaiškino.

Žinomas žurnalistas Aleksejus Venediktovas spėja, kad S. Baburinas iš valdžios aparato sulaukė raginimo trauktis. „Jam buvo švelniai patarta neatimti iš prezidento nė procento“, – tinkle „Telegram“ rašė buvęs dabar jau uždarytos Kremliui kritiškos radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius.

Rusijos prezidento rinkimai vyks kovo 17 d. Neabejojama, kad jų nugalėtoju bus paskelbtas V. Putinas. Kiti kandidatai laikomi neturinčiais šansų.

Dabar nekantriai laukiama, kas bus su Borisu Nadeždinu – tai vienintelis kandidatas, kuris atvirai pasisako prieš karą. Praėjusiomis dienomis daugelyje Rusijos miestų žmonės laukė eilėse, kad galėtų pasirašyti už B. Nadeždino kandidatūrą. Tačiau daugelis būgštauja, kad Rinkimų komisija dėl kokios nors priežasties išmes jį iš kovos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)