Vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Mwenda Njoka įvardino kaltinimąjį – tai Abdirahim Abdullahi, vienas iš keturių islamistų, kurie surengė masines žudynes, nusinešusias beveik 150 žmonių gyvybes, rašo „The Guardian“.

„Tėvas pranešė saugumo tarnyboms, kad jo sūnus dingo iš namų ir bendradarbiavo su policija, stengdamasis nustatyti jo buvimo vietą dar prieš įvykstant Garisos teroristiniam išpuoliui“ ,– apie įvykio aplinkybes žurnalistus informavo atstovas spaudai M. Njoka.

„AP“ naujienų agentūra nurodo, kad apie dingusį sūnų Kenijos vyriausybės pareigūnas informavo dar praėjusiais metais, tėvas įtarė, kad sūnus pasitraukė į Somalį, kuris laikoma islamistų ekstremistų grupės „Al-Shabab“ tėvyne.

Visi keturi Kenijos Garisos universiteto žudynėse dalyvavę islamistai buvo nušauti, įskaitant ir vyriausybės atstovo sūnų, teigė Kenijos policija.

A.Abdullahi pažinoję asmenys teigė, kad 2013 m. Nairobio universitete jis baigė teisės studijas ir buvo įvardijamas kaip „nuostabus ateities teisininkas“.

Vis labiau plintant islamiškam radikalizmui, Kenijos vyriausybės atstovai skatina šeimas pranešti saugumo pareigūnams apie dingusius šeimos narius.