Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos duomenimis, potvyniai apsėmė apie 178 tūkst. namų, o gelbėtojai stengėsi kuo skubiau pristatyti maisto ir geriamojo vandens nuo pasaulio atkirstiems gyventojams.

Anot šios labdaros organizacijos, šalies centrinėje dalyje potvynių taip pat buvo nuniokoti keliai, infrastruktūra ir pasėliai. Federacija perspėjo, kad artimiausiomis savaitėmis šimtams tūkstančių žmonių reikės pagalbos ieškant būsto ir pajamų.

Nguyen Thi Xuan Thu iš Vietnamo Raudonojo Kryžiaus draugijos pažymėjo, kad dabartiniai potvyniai yra „vieni didžiausių, kokius mums teko matyti per kelis dešimtmečius“.

Vietnamo nelaimių valdymo agentūros duomenimis, žuvo mažiausiai 111 žmonių, o beveik 200 tūkst. gyventojų buvo evakuoti.

Tarp žuvusiųjų yra 22 kariai, kuriuos sekmadienį Kuang Či provincijoje užklupo didžiulė nuošliauža, taip pat 13 gelbėtojų komandos narių, kurie mėgino išgelbėti darbuotojus vienoje purvo nuošliaužos nuniokotoje hidroelektrinėje.

Paieškos komanda tebebando surasti 15 dingusių elektrinės darbuotojų, kuriuos taip pat užklupo nuošliauža.

Nors potvyniai kai kuriose vietovėse ėmė slūgti, valstybinės žiniasklaidos paskelbtuose vaizduose matyti, kad visame regione tebėra apsemti kaimai, o Kuang Binio provincijoje vienoje ligoninėje aplink lovas telkšojo vanduo.

Prognozuojama, kad savaitgalį rajoną užklups naujos liūtys, iš Pietų Kinijos jūros pusės slenkant audrai „Saudel“.

Vietnamas per liūčių sezoną, trunkantį nuo birželio iki lapkričio, dažnai nukenčia nuo ekstremalių orų, ypač pakrantėje esančios centrinės provincijos.

Bendrosios statistikos biuro duomenimis, pernai visoje šalyje buvo pranešta apie 130 žmonių, dingusių arba žuvusių per stichines nelaimes.

Pastarosiomis savaitėmis nuo potvynių smarkiai nukentėjo ir Kambodža.

Trečiadienį žuvusiųjų skaičius šalyje išaugo iki 34, pranešė ministras pirmininkas Hun Senas. Stichija palietė dar per 400 tūkst. gyventojų.

Anot premjero, Kambodžos šiaurės vakarinėje Banteai Meančėjaus provincijoje buvo užfiksuoti didžiausi potvyniai per pastaruosius 70 metų.