Verslininkas Ziadas Takieddine'as teisėjui sakė, kad N. Sarkozy per savo rinkimų kampaniją 2007 metais ir po rinkimų iš buvusio diktatoriaus gavo finansavimą. Panašius kaltinimus metė ir vienas iš M. Gaddafi sūnų Saifas al Islamas Gaddafi, ir Prancūzijos tiriamasis tinklalapis. N. Sarkozy neigia gavęs pinigų iš M. Gaddafi.

Z. Takieddine'as teigia, kad pinigus iš Libijos diktatoriaus N. Sarkozy gavo nuo 2006 metų gruodžio. Anot jo, didžioji dalis pinigų buvo išmokėta iki 2007 metų sausio. Z. Takieddine'as tikina, kad gali pateikti savo teiginius įrodančius dokumentus. Be to, verslininkas tvirtina, kad su M. Gaddafi skiriamu finansavimu buvo susijęs ir buvęs Prancūzijos vidaus reikalų ministras Claude'as Gueantas bei jo sūnus.

Z. Takieddine'as yra teisinių ir, kaip įtariama, nereisėtų reikalų tarp Prancūzijos ir Vidurio rytų tarpininkas. Jis kaltinamas gavęs nelegalius dėkingumo mokesčius Prancūzijai sudarant ginklų sandorius Pakistane ir Saudo Arabijoje. Jis teisėjui apie N. Sarkozy finansavimą papasakojo, kai buvo apklausiamas šioje byloje.