Kaip skelbiama, susitikime P. Szijjarto dėkojo Wang Yi už Kinijos investicijas Vengrijoje. „Didžiausia Vengrijoje kada nors padaryta investicija yra kinų investicija“, – tvirtino ministras. Čia jis omenyje turėjo netoli Debreceno miesto šiuo metu statomą gamyklą, kurioje numatoma gaminti elektromobilių baterijas.

Skaičiuojama, kad investicijų į šį objektą vertė siekia 7,8 mlrd. eurų. Dėl didžiulio šio projekto masto būsimą gamyklą užgriuvo kritikos lavina – prieštaravimus reiškia ne tik vietos gyventojai, o ir aplinkosaugos aktyvistai.

MTI taip pat skelbė, kad sekmadienio vakarą Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pakvietė Kinijos diplomatą „privačios vakarienės“. Naujienų agentūra citavo V. Orbaną, kuris pareiškė, kad Wang Yi esą nurodė, jog „labai palankiai vertina Kinijos atžvilgiu draugišką Vengrijos politiką“.

Europos Sąjungos (ES) ir NATO narė Vengrija praeityje ne kartą balsavo prieš tarptautinius dokumentus, smerkiančius Kinijos vykdomus žmogaus teisių pažeidimus. Tokia Budapešto pozicija neretai kliudo blokui priimti bendrus sprendimus dėl Kinijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją