Vyrą pašovus, jo automobilis įsirėžė į karių visureigį ir abi transporto priemonės užsiliepsnojo, sakoma Izraelio kariuomenės pranešime apie šį naujausią iš virtinės pastarojo mėnesio incidentų.

Palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija vėliau paskelbė apie „vieno piliečio“ žūtį.

Nuo lapkričio pabaigos Vakarų Krante palestiniečiai įvykdė virtinę išpuolių prieš izraeliečius, o izraeliečių kariai per susirėmimus nukovė palestiniečių. Jungtinių Tautų pasiuntinys Artimiesiems Rytams Toras Wenneslandas penktadienį išreiškė susirūpinimą dėl „intensyvėjančio smurto“, nusinešusio ir izraeliečių, ir palestiniečių gyvybių.

Per antradienio išpuolį netoli Vakarų Kranto šiaurėje esančio Džanino miesto „teroristas padidino savo automobilio greitį ir nukreipė automobilį į... karinį postą greta Mevo Dotano bendruomenės“, nurodė kariuomenė.

„Ten buvę Izraelio gynybinių pajėgų kariai ėmėsi veiksmų užpuolikui sustabdyti – šaudė transporto priemonės link“, – sakoma pranešime.

Tuomet automobilis įsirėžė į „karinę transporto priemonę šalia posto“ ir dėl to „transporto priemonės užsidegė“, nurodoma jame.

Kariuomenės atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad, kariškių nuomone, užpuolikas mirė nuo šautinių žaizdų, bet to patvirtinti negalėjo.

Sekmadienį kariuomenė pranešė areštavusi keturis palestiniečius dėl praėjusio ketvirtadienio išpuolio Vakarų Krante, kai buvo nušautas vienas ir sužeisti dar du žydų naujakuriai.

Keturi areštuoti vyrai įtariami paleidę mažiausiai 10 kulkų į automobilį, kuriuo iš Homešo – neteisėtos kolonijos Vakarų Kranto šiaurėje – važiavo religinės mokyklos studentai. Žuvo 25 metų studentas Yehuda Dimentmanas, o du kiti studentai buvo sužeisti.

Izraelis Jordanijai priklausiusį Vakarų Krantą užėmė 1967 metais. Beveik 500 tūkst. izraeliečių atsikraustė į nausėdijas šioje teritorijoje, bet didelė tarptautinės bendrijos dalis jas laiko neteisėtomis.

Y. Dimentmanas, kuris buvo vedęs ir turėjo vaikų, studijavo religinėje mokykloje Homeše. Šią gyvenvietę Izraelio pajėgos evakavo 2005 metais, bet naujakuriai vis tiek laiko ten ješivą.

Savaitgalis taip pat buvo įtemptas. Šeštadienį Izraelio pasienio policija Hebrone areštavo 65 metų palestinietę, peiliu sužeidusią žydų naujakurį.

Penktadienį žydų naujakuriai užpuolė Burkos kaimą Vakarų Kranto šiaurėje, netoli tos vietos, kur ankstesnį vakarą buvo nušautas Y. Dimentmanas.

Naujienų agentūros AFP reporteris matė, kaip izraeliečiai svaidė akmenis į namų langus ir šaudė.

Labiau į pietus esančiame Karjuto kaime naujakuriai užpuolė vieną palestinietį jo namuose, pranešė oficiali palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“. Pranešime nurodoma, kad šį palestinietį teko paguldyti į ligoninę. Izraelio policija pranešė tirianti incidentą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)