Britų, prancūzų, vokiečių ir amerikiečių užsienio reikalų ministrai atkreipė dėmesį į „esminę pažangą“ diskusijose su Teheranu, kurios turi būti atnaujintos kitą savaitę, bet sakė, kad vis dar nėra sutarimo kai kuriais „svarbiais klausimais“.

„Visi mes toliau drauge dirbsime su tikslo vienybe“, – sakoma bendrame pareiškime, paskelbtame po derybų Londone. „Dabar laikas Iranui, ypač, padaryti sunkius sprendimus“, – priduriama pareiškime.

Iranas ir šešios pasaulio galios derasi dėl svarbaus susitarimo, pagal kurį Teheranas sumažintų savo prieštaringai vertinamą branduolinę programą mainais į sankcijų sušvelninimą.

Teherane prezidentas Hassanas Rouhani optimistiškai kalbėjo, kad „susitarimas yra įmanomas“.

„Nėra nieko, ko nebūtų galima išspręsti“, – sakė prezidentas, kurį citavo oficialioji naujienų agentūra IRNA.

Užsienio reikalų ministrų susitikimas Londone įvyko kitą dieną po to, kai naujausias derybų tarp Irano ir grupės „P5+1“ – Didžiosios Britanijos, Kinijos, Prancūzijos, Rusijos, JAV ir Vokietijos – ratas baigėsi be persilaužimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)