JAV Užsienio politikos tyrimų instituto vyresnysis mokslinis bendradarbis Robas Lee rašo tviteryje, kad Komjaunimo pr. 17, kur, rusų pareigūnų duomenimis, aptiktos drono nuolaužos, yra „mažiau nei už 200 metrų nuo Rusijos Gynybos ministerijos Nacionalinio valdybos centro“.

Žinomas žurnalistas tyrėjas Christo Grozevas rašo, kad adresas Komjaunimo prospekte yra „tiesiai priešais Vyriausiosios žvalgybos valdybos (VŽV) kibernetinio saugumo pajėgų centrinį biurą, kur be įvairių padalinių yra ir [kibernetinio šnipinėjimo] grupė „FancyBear“.

Pasak Ch. Grozevo, ten „yra ir Gynybos ministerijos Karinis universitetas bei keli visiškai slapti VŽV objektai, taip pat ir jų nelegalų (t. y. siuntimo į užsienį agentų, kurie apsimeta vietos gyventojais] programos.

„Jeigu Ukraina pataikė į šį pastatų kompleksą, simbolinė žala Gynybos ministerijai ir VŽV bus labai ryški“, – mano Ch. Grozevas.

Jo teigimu, sprendžiant iš nuotraukų, VŽV / Gynybos ministerijos kompleksui padaryta minimali žala, regis, buvo išdaužti langai.

Ukraina įprastai neigia ataka Rusijos teritorijoje, tačiau jos oficialūs asmenys tokiais atvejais dažnai pareiškia, kad „susidomėję stebi“, kas vyksta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją