„Operatyvinė padėtis rytų kryptimis išlieka sudėtinga. Priešo pajėgos neatsisako planų pasiekti Donecko ir Luhansko sričių sienas. Jie atkakliai rengiasi revanšui ir ketina susigrąžinti operatyvinę iniciatyvą“, – sakė O. Syrskis.

Kupiansko sektoriuje Rusijos puolimo padalinių mokymai artėja prie pabaigos. Priešo kariuomenė kasdien apšaudo Ukrainos pozicijas iš artilerijos ir minosvaidžių.

Lymano sektoriuje priešas ir toliau keičia savo kariuomenę 25-osios armijos daliniais, sudarytais ir perdislokuojamais iš Rusijos teritorijos.

Bachmuto sektoriuje vyksta įnirtingos kovos. Įsibrovėliai iš Rusijos stengiasi išlaikyti užgrobtas pozicijas, tačiau Ukrainos kariai juos pamažu stumia.

O. Syrskis ir Lymano bei Soledaro operatyvinių taktinių grupių ir brigadų vadai apsvarstė visus galimus priešo veiksmus ir patvirtino veiksmingiausius valdymo sprendimus. Jo žodžiais, svarbiausia užduotis – garantuoti patikimą gynybą, neleisti prarasti užimtų pozicijų Kupiansko ir Lymano sektoriuose bei sėkmingai žengti į priekį prie Bachmuto. Svarbiausia, kad tai būtų padaryta su minimaliais Ukrainos gynėjų nuostoliais, pabrėžė O. Syrskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją