Sulaukęs tokios bausmės, Kremliaus kritikas negalės dalyvauti sekmadienį turinčiame įvykti mitinge Maskvoje. Ketvirtadienį A. Navalnas paliko teismo salę surakintas antrankiais. Vladimiro Putino kritikas pažeidė įstatymą, ribojantį demonstracijas.

"Norėdami sušvelninti ekonominę ir politinę krizę, privalome daryti spaudimą vyriausybei. Keliaukime į antikrizinį mitingą", - socialinio tinklo "Twitter" paskyroje paviešintame vaizdo įraše kalbėjo A. Navalnas.

Korespondentai pažymi, kad nors opozicionierius turi mažai galimybių mesti rimtą iššūkį Rusijos prezidentui V. Putinui, A. Navalnas anksčiau pažadėjo vadovauti šimtatūkstantinei miniai demonstrantų eitynėse, skirtose protestuoti prieš Kremliaus politiką, vedančią Rusiją į dar gilesnę ekonominę krizę.

Prieš trejus metus A. Navalnas vadovavo masiniams protestams prieš prezidentą Vladimirą Putiną, kai tūkstančiai žmonių išėjo į Maskvos ir Sankt Peterburgo gatves, protestuodami prieš korupciją V. Putino valdžioje.

Gruodžio 30-ąją teismas pripažino brolius Navalnus kaltais dėl pinigų vogimo iš dviejų įmonių, įskaitant ir Prancūzijos kosmetikos įmonės "Yves Rocher" padalinį, ir nuteisė A. Navalną 3,5 metų lygtinai, o jo brolį Olegą - 3,5 metų kalėti bendrojo režimo kolonijoje. Kremliaus kritikai įsitikinę, kad A. Navalno byla yra bandymai užgniaužti politinį disidentą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)