„Man ypatingai malonu žiūrėti, kas čia vyksta, nes aš pats išrinkau šią vietą. 2001 ar 2002 m. atvažiavau čia su „UAZ“ automobiliu, pavažinėjome po šias vietas, išlipome prie tos upelės ir aš pasakiau: „Pradėkime nuo čia“, – sako V. Putinas filme „Minkšto kelio filosofija“, kurio fragmentus rodė televizija „Rusija“ laidoje „Savaitės žinios“.

V. Putinas pranešė, kad Tarptautinis olimpinis komitetas išrinko Sočį 2014 m. žiemos olimpiadai, nes pajautė, jog rusai tam pritaria.

Visas filmas bus rodomas vasario 7 d. po Sočio olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos.

V. Putino teigimu, „istorija prasidėjo nuo tos vietos, kur dabar yra „Gazprom“ kompleksas.

V. Putinas prisiminė pokalbį su Tarptautinio olimpinio komiteto atstovais: „Mane labai sujaudino ne vieno, o kelių mano pašnekovų atsakymas. <...> Jie išklausė, o paskui pasakė: „Palaikome dabartinę Rusiją, norime ją palaikyti, mums reikalinga tokia valstybė.“

„Kai kuriose šalyse, kurios persisotinusios dėmesiu, deja, šiuo metu nematome tokio olimpinio judėjimo palaikymo. O TOK matė, kad Rusijoje žmonės, Rusijos piliečiai palaiko“, – sakė V. Putinas.

Į žurnalistų klausimą, kas pagrindinis jo konkurentas, V. Putinas atsakė visos Rusijos vardu: „Pasakysiu ne apie save, o apie Rusiją. Rusija neturi varžovų. Rusija turi tik vieną varžovą – pačią save, mūsų vidines problemas, nesklandumus“, – atsakė jis.