Mažiausiai 59 žmonės žuvo, o šimtai buvo sužeista sekmadienį užpuolikui pradėjus šaudyti į Las Vegase vykusiame koncerte susirinkusius žmones. Tai buvo kruviniausios masinės šaudynės per visą JAV naujausių laikų istoriją.

Anksčiau sekmadienį kitoje Atlanto pusėje, Prancūzijos uostamiestyje Marselyje, peiliu ginkluotas vyras prie geležinkelio stoties užpuolė ir mirtinai sužalojo dvi jaunas moteris.

Atsakomybę už abu šiuos išpuolius prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), apie tai paskelbė jos propagandos agentūra „Amaq“. Grupuotė tikino, esą atakas įvykdė jos kariai. Tačiau tai patvirtinti galinčių įrodymų IS nepateikė.

„Šiąnakt nuo vidurnakčio išjungsime Eifelio bokšto šviesas, taip pagerbdami Marselio ir Las Vegaso išpuolių aukų atminimą“, - pirmadienį socialiniuose tinkluose rašė Paryžiaus merė Ana Idalgo (Anne Hidalgo), naudodama grotažymę „esame vieningi“.

Įžymiojo Paryžiaus statinio šviesos jau buvo užgesusios ne kartą, taip parodant solidarumą su visame pasaulyje teroro išpuolių aukomis tapusiais žmonėmis.