Radijo stoties "Radio Azattyk" tinklapyje pranešama, kad XVI a. nutapytas paveikslas buvo aptiktas po kitos restauruojamos drobės dažų sluoksniu ir kad Veronese kūrinys yra gerai išsilaikęs. Veronese "Kristaus apraudojimo" originalas, nutapytas 1576-1582 m., yra saugomas Sankt Peterburgo Ermitaže, jo kolekcijoje esantis nuo 1772 metų.

Taškento muziejaus darbuotojai įsitikinę, kad surastasis paveikslas yra autorinė replika, tačiau tokių išvadų priežastys neskelbiamos, kaip ir tai, kada ir kokiais keliais paveikslas galėjęs pakliūti į šį muziejų. Manoma, kad drobė atkeliavo iš paskutinio Rusijos imperatoriaus Nikolajaus II šeimos meno kolekcijos, o praėjusio amžiaus pabaigoje buvo specialiai užtapyta, siekiant ją išvežti iš šalies.

Vis dėlto dailės ekspertai linkę abejoti dėl Veronese autorystės. Pavyzdžiui, Niujorko Metropoliteno muziejaus Europos tapybos kolekcijos vedėjas Ksavjė Salomonas, ištyrinėjęs paveikslo nuotrauką, pareiškė, kad jis nelabai panašus į originalų Veronese kūrinį ir greičiausiai buvo nutapytas kito Venecijos mokyklos dailininko XVI-XVII a.