„Iš viso rasti 248 embrionai“, - žurnalistams sakė Vidaus reikalų ministerijos Sverdlovsko srities vyriausios valdybos atstovas spaudai Valerijus Gorelychas. Jis patikslino, kad visi embrionai yra maždaug pusės delno dydžio. Embrionai išvežti į Nevjansko miesto morgą, kur antradienį, liepos 24 dieną bus atliktas patologoanatominis tyrimas.

Be to, policija išsiuntė užklausimą srities Sveikatos ministerijai, kuriame prašo paaiškinti, ką reiškia santrumpa ant embrionų žymenų ir su kokia organizacija medicinos įstaigos buvo sudariusios embrionų utilizacijos sutartį. Kaip teigia V. Gorelychas, išliko mažiausiai keturių medicinos įstaigų pavadinimai.

Liepos 23 d. regiono Informacinės politikos departamentas pranešė, kad žmogaus embrionai, rasti Sverdlovsko srities miške, yra „medicininės biologinės atliekos mažiausiai iš trijų Jekaterinburgo medicinos įstaigų, o ne vienos ligoninės“.

„Susidaro įspūdis, kad šių atliekų utilizacija užsiimanti organizacija neįvykdė jai keliamų reikalavimų“, - teigiama pranešime. Dabar atsakingi asmenys kartu su teisėsaugininkais atlieka patikrinimą ir bando nustatyti, kokia tai organizacija.