Apie tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas, skelbia UNIAN. Pasak žvalgybos, rusai planuoja nuskandinti mažiausiai šešis tokio tipo laivus, kad sukurtų apsauginę juostą priešais Krymo (Kerčės) tiltą, ir planuoja įrengti strėles tarp užtvindytų keltų.

Pažymima, kad tokiu būdu priešas siekia apsaugoti Kerčės tiltą nuo atakų.

„Periodinės sėkmingos Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgų atakos prieš šį teisėtą karinį taikinį padarė didelę žalą tilto konstrukcijai, ypač tilto keliams ir geležinkeliams. Pastarieji smūgiai ant Kerčės tilto dar kartą pablogino priešo karių grupavimo padėtį Ukrainos pietuose ir sukėlė isterišką Maskvos karinės-politinės vadovybės reakciją“, – sakoma pranešime.

Pagrindinis žvalgybos direktoratas paaiškino, kad Kremlius bet kokia kaina pareikalavo apsaugoti objektą, kuris yra labai svarbus Rusijos okupacinės kariuomenės karinei logistikai.

„Paprasta priemonė apsaugoti devyniolikos kilometrų tiltą keltų užtvindymo pavidalu liudija karštligiškus priešo sprendimus ir intelektualinę krizę teroristinės Rusijos karinėje-politinėje vadovybėje“, – sakė Gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją