Kartu su savo draugais O. Morozovas gynė Bachmutą, bet galiausiai teko iš jo pasitraukti. Prasidėjus Ukrainos kontrpuolimui Zaporižios srityje, buvo pasiųstas į šią fronto dalį.

„Dabar mus išvedė, nes ruošiamės naujai užduočiai“, – teigė Ukrainos kariuomenės seržantas, bet neišdavė, kur tiksliai rusų kariuomenei ruošiama „staigmena“.

O. Morozovas ne kartą ėjo į priešo užnugarį. Kaip pats pasakojo, taip pat ne kartą manė, kad iš ten nebeišeis. Lietuviams Ukrainos karys turi tik vieną patarimą – ruoštis net ir blogiausiems įvykių scenarijams.

– Šiandien Ukraina mini Nepriklausomybės dieną, ką tau reiškia nepriklausomybė?

– Esu Ukrainos nepriklausomybės bendraamžis. Manau, kad nepriklausomybė visų pirma yra laisvė, kai esi visiškai laisvas priimti tau reikalingus sprendimus, kai gali rinktis, kuriuo keliu eiti. Nepriklausomybė – tai galimybė būti visiškai savarankišku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)