Apie tai savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė vienas iš „Donecko liaudies respublikos“ vadeivų Denisas Pušilinas, skelbia ru.tsn.ua.

„Ačiū Kremliui už ginklus... Dabar susitvarkysime patys!! Mums nereikia karo!!!“ – pažymi D. Pušilinas.

Be to, separatistai paprašė Kremliaus kartu su humanitarine pagalba atgabenti produktų, kurių trūksta okupuotose Donbase teritorijose.

„Ačiū Putinui už humanitarinės pagalbos konvojus! Donbasui reikia produktų, o ne raketų! Mums reikalinga taika!“ – parašė D. Pušilinas.

Rusija primygtinai neigia savo dalyvavimą kariniame konflikte, vykstančiame Luhansko ir Donecko srityse.

DELFI primena, kad po taikos derybų derybų Minske Donecko separatistų lyderis Aleksandras Zacharčenka tvirtino, kad jos dar nesibaigė, skelbia pravda.com.ua.

„Jeigu bus kokių nors nesutarimų, daugiau memorandumų nebebus“, – pareiškė A. Zacharčenka.

„Remiantis memorandumo punktais, visa atsakomybė dėl bent menkiausio protrūkio ar sprendimų nesilaikymo guls ant Petro Porošenkos (Ukrainos prezidento) pečių“, – pareiškė separatistų vadas ir pridūrė, kad visi susitarimo punktai „reikalauja sutarimo, derybos dar vyksta“.

Luhansko separatistų vadas Igoris Plotnickis pažymi, kad jis ir A. Zacharčenka turėjo kitokią nuomonę, bet jie atsižvelgė į Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderių pageidavimus.

„Jeigu jie suteiks garantijų, kad Ukraina keisis, mes tiesiog negalime jiems nesuteikti šanso. Ukrainai suteikta galimybė pakeisti savo Konstituciją, pakeisti santykius“, – pabrėžė I. Plotnickis.

„Pergalė bus mūsų pusėje – kariniais ar politiniais metodais. Donbaso žmonės privers Ukrainą pasikeisti“, – teigia Luhansko separatistų lyderis.

Jo nuomonei pritaria ir A. Zacharčenka: „Mes galime išvysti naują Ukrainą. Keisis tiek pati šalis, tiek jos žmonės“.