Apie tai asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje praneša Ukrainos saugumo tarnybos vadovo patarėjas Markijanas Lubkivskis.

Ataskaitoje pateikiamos 3-osios brigados karių, dalyvavusių koviniuose veiksmuos teroristinių grupuočių pusėje „Antiteroristinės operacijos“ zonoje Rytų Ukrainoje, pavardės ir nuotraukos.

Be to, kaip rašo UNIAN, paviešinti duomenys apie šių karių rotaciją ir už kariavimą Ukrainoje jiems skirtus apdovanojimus.

Gegužės 16 d. „Antiteroristinės operacijos“ pajėgos nelaisvėn Luhansko srityje paėmė du rusų karininkus – Aleksandrą Aleksandrovą ir Jevgenijų Jerofejevą.

Gegužės 18 d. Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Valentinas Nalivaičenka pranešė, kad šalia Ščastios sulaikyti rusų karininkai bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn už dalyvavimą teroristinės organizacijos veikloje.

Kremlius savo ruožtu atsisakė Donbase sulaikytų rusų karininkų. Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas dar kartą pakartojo Maskvos poziciją, kad Donbase nėra jokių rusų karių. Vis dėlto Rusijos gynybos ministerija reikalauja juos išlaisvinti.

ESBO: sučiupti du rusų kariai prisipažino tarnaujantys Rusijos armijoje

Du Ukrainos ginkluotųjų pajėgų per susirėmimą šalies rytuose sučiupti rusų kariai prisipažino tarnaujantys Rusijos ginkluotosiose pajėgose, pranešė ketvirtadienį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO).

„Abu asmenys prisipažino esantys Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų dalinio kariai. Jie sakė dalyvavę žvalgybos misijoje. Jie buvo ginkluoti, bet sakė negavę įsakymo pulti“, – sakoma ESBO pranešime po abiejų sulaikytų sužeistų rusų apklausos Kijevo ligoninėje.

ESBO įspėja dėl mūšių plitimo Rytų Ukrainoje

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) įspėja dėl atsinaujinančių mūšių tarp Ukrainos kariuomenės ir separatistų šalies Rytuose.

„Nerimą kelia tai, kad akivaizdžiai susirėmimai vyksta vis daugiau vietų“, – ketvirtadienį pareiškė ESBO misijos Ukrainoje vado pavaduotojas Alexanderis Hugas.

ESBO misijos tikslas yra kontroliuoti vasarį sutartų paliaubų įgyvendinimą. Tačiau nepaisant paliaubų, kurios turi pereiti į taikos procesą, kone kasdien palei fronto liniją vyksta mūšiai ir žūsta žmonės.

Ukrainos kariuomenės atstovas apkaltino separatistus naudojant ir sunkiąją ginkluotę, kuri, remiantis Minsko susitarimais, turi būti atitraukta iš kovų zonos. „Mūšių teritorija toliau plečiasi“, – sakė ir karinis atstovas Oleksandras Motusianikas.

Vakarai ir vyriausybė Kijeve kaltina Rusiją remiant separatistus ne tik ginklais, bet ir kariais. Maskva tai neigia.