Sprendimui pritarė 229 parlamentarai, nors būtų užtekę bent 226.

Tada, kiek netikėtai, Rados pirmininkas Volodymyras Hroismanas pareiškė, kad antrasis balsavimas bus vėliau antradienį, po debatų 450 vietų asamblėjoje.

Po pertraukos antradienį Aukščiausioji Rada tęsia vyriausybės patvirtinimo procedūras.

Jau patvirtintas užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas – už tai balsavo 351 deputatas iš 383 užsiregistravusiųjų posėdžių salėje.

Taip pat pritarta Stepano Poltorako kandidatūrai į gynybos ministrus; už jį balsavo 347 deputatai.

Kiti kandidatai į ministrus tebesvarstomi.

Anksčiau pranešta, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasirašė įsaką dėl Ukrainos pilietybės suteikimo lietuviui Aivarui Abromavičiui, gruzinui Aleksandrui Kvitašviliui ir amerikietei Natalijai Jaresko, kurie siūlomi į ministrų postus.

N.Jaresko siūloma į finansų ministrės postą, A.Kvitašvilis – į sveikatos ministro, o A. Abromavičius – ekonomikos ministro postą.

Ukrainos parlamentas pritarė koalicijos pasiūlytai vyriausybės sudėčiai

Ukrainos Aukščiausioji Rada pritarė koalicijos pateiktam kandidatų į ministrų postus sąrašui; už šį sprendimą antradienį vakare balsavo 288 liaudies deputatai.

Vyriausybės sudėtį suderino koalicija, o svarstymui parlamente pateikė ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas.

Vyriausybėje – trys užsieniečiai, turintys Ukrainos pilietybę.

Aukščiausiosios Rados sprendimu vicepremjeru ir regionų plėtros ministru patvirtintas Henadijus Zubko („Porošenkos blokas“), vicepremjeru ir kultūros ministru – Večeslavas Kyrylenka („Liaudies frontas“) , vicepremjeru – Valerijus Voščevskis (Liaško radikalioji partija), ministrų kabineto ministre – Ana Oniščenko („Liaudies frontas“).

Sveikatos ministru patvirtintas Aleksandras Kvitašvilis, ekonomikos plėtros ir prekybos ministru – Aivaras Abromavičius, finansų ministru Natalija Jaresko, švietimo ministru – Serhijus Kvitas, energetikos ir anglies pramonės ministru – Volodymyras Demčyšinas (visi – „Porošenkos bloko“).

Vidaus reikalų ministru patvirtintas Arsenas Avakovas, teisingumo ministru – Pavlo Petrenka (abu – „Liaudies fronto“), jaunimo ir sporto ministru – Ihoris Ždanovas – ekologijos ir gamtos išteklių – Ihoris Ševčenka (abu – „Batkivščynos“). žemės ūkio politikos Oleksis Pavlenka („Samopimič“/Savigalba).

Socialinės politikos ministru patvirtintas Pavlo Rozenka, infrastruktūros – Andrijus Pyvovarskis (abu – „Porošenkos bloko“).

Naujame informacijos politikos ministro poste bus „Porošenkos bloko“ kandidatas Jurijus Stecia.

Anksčiau pranešta, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasirašė įsaką dėl Ukrainos pilietybės suteikimo lietuviui Aivarui Abromavičiui, gruzinui Aleksandrui Kvitašviliui ir amerikietei Natalijai Jaresko.