Kovotojas, kalbėdamas prie vienos Donecko ligoninės ir pageidavęs neviešinti jo vardo dėl saugumo priežasčių, sakė, kad ten buvo atvežti 30 žuvusių jo ginklo draugų kūnai.

Pasak jo, automobilis, kuriuo buvo atvežti kūnai, tebestovi prie ligoninės, laukiant, kad sprogmenų ekspertai patikrintų, ar jame nėra kokių nors nesprogusių šaudmenų.

Kovos veiksmų zonoje esantys naujienų agentūros „The Associated Press“ žurnalistai nurodė, kad pirmadienį ir naktį vyko intensyvus šaudymas, o į orą kilo juodų dūmų debesys.

Pareigūnai uždarė Donecko oro uosta, o milicija sustabdė eismą aplinkinėse gatvėse. Miesto meras, kalbėdamas per televiziją, paragino gyventojus likti namuose.

Antradienį paryčiais grupė neatpažintų asmenų šturmavo pagrindinę Donecko ledo areną, kurioje turėjo vykti 2015 metų Pasaulio ledo ritulio čempionatas, ir padegė tą pastatą, nurodė merija.

Tuo tarpu Ukrainos pasienio apsaugos tarnyba pranešė, kad kaimyniniame Luhansko regione jos pareigūnai įsitraukė į susišaudymą su grupe ginkluotų asmenų, mėginusių patekti į šalies teritoriją iš Rusijos.

Tarnyba nurodė, kad vienas įsibrovėlis buvo sužeistas, o pasieniečiai sučiupo kelis automobilius, kuriuos rasta Kalašnikovo automatų, raketinių granatsvaidžių ir sprogmenų.

Susirėmimai milijoną gyventojų turinčiame Donecke vyko tuo metu, kai milijardierius konditerijos pramonės magnatas Petro Porošenka paskelbė pergalę sekmadienį vykusiuose prezidento rinkimuose.

P.Porošenko žadėjo derėtis dėl šalies rytinius regionus krečiančio separatistinio sukilimo taikaus užbaigimo. Tuose regionuose sukilėliai jau ilgiau nei mėnesį užiminėja vyriausybinius pastatus ir kaunasi su Ukrainos vyriausybinėmis pajėgomis.

Tačiau P.Porošenka taip pat prilygino separatistus „Somalio piratams“, sakydamas, kad prieš „žudikus ir teroristus“ turi būti kovojama ginklu. Kita vertus, išrinktasis prezidentas pareiškė norintis, kad karinė operacija rytuose baigtųsi kiek įmanoma greičiau.

„Antiteroristinė operacija negali ir neturi tęstis du ar tris mėnesius, – sakė jis. – Ji turėtų trukti ir truks (tik) valandas.“

Žiniasklaida: teroristų lyderiai jau ieško būdų trauktis

Donecke sėkmingai vykdant Antiteroristinę operaciją, prorusiškai nusiteikę teroristai jau ne kartą kreipėsi į operacijos vadovybę su „prašymu tartis“, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Tokią informaciją skelbia portalas 62.ua, remdamasis Antiteroristinės operacijos atstovu spaudai Aleksejumi Dmitraškovskiu.

„Asmeniškai „Abver“ (vienas iš teroristų lyderių Sergejus Zdriliukas) net kelis kartus kreipėsi į mus ir bandė susitarti dėl išsigelbėjimo bei saugaus pasitraukimo iš Donecko“, - teigia A. Dmitraškovskis.

Anot atstovo spaudai, teroristai patyrė didelių nuostolių, o Antiteroristinės operacijos vykdytojai žalos beveik nepajuto.

„Teroristai, buvę terminale, praktiškai sunaikinti“, - skelbia A. Dmitraškovskis.

„Luhansko liaudies respublika“ skelbia karą „Donecko liaudies respublikai“

„Luhansko liaudies respublikos“ pirmininkas Valerijus Bolotovas paskelbė karą „Donecko liaudies respublikos“ vadovybei. Tai patvirtino V. Bolotovo spaudos tarnyba, praneša newsru.ua.

V. Bolotovas mano, kad antiteroristinės operacijos pajėgų vykdomas Donecko valymas ir miesto atidavimas Ukrainos kariuomenei – tai „Donecko liaudies respublikos“ vadovo Deniso Pušilino nusikaltimas prieš savo liaudį.

„Luhansko liaudies respublikos“ teritorijoje Denisas Pušilinas ir jo artimiausia aplinka laikomi išdavikais ir nepageidaujamais asmenimis. Pagal karo įstatymus, kaip savo liaudies išdavikai jie turi būti likviduoti“, - pabrėžė „Luhansko liaudies respublikos“ vadovas.

Jis taip pat pridūrė, kad „Donecko liaudies respublikos“ vadovą laiko žmogumi už įstatymo ribų ir skelbia jam karą.

Gegužės 26 dieną Ukrainos jėgos struktūrų pareigūnai įvykdė itin sėkmingą operaciją, kurios metu Donecke buvo susidorota su teroristais. Šią akciją išprovokavo separatistai, užgrobę vietos oro uostą. Buvo likviduota daugiau kaip šimtas diversantų.

Taip pat priminsime, kad „Donecko liaudies respublikoje“ prasidėjo vidiniai konfliktai tarp Vyriausiosios žvalgybos valdybos karininko Igorio Strelkovo šalininkų ir vadinamosios „Horlivkos grupuotės“.

Donecke Ukrainos kariai sunaikino 2 „Kamaz“ sunkvežimius su teroristais

Liudininkai pasakoja, jog, Ukrainos Donecko mieste vykdant antiteroristinę operaciją, šalies kariai sunaikino du „Kamaz“ markės sunkvežimius su prorusiškai nusiteikusiais teroristais, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

„Kamaz“ sunkvežimiai buvo du. Vienas susprogdintas, liekanos yra Vzletnoj gatvėje. Antrasis – Kijevo prospekte, tai, kas iš jo liko, yra prie vaikų ligoninės“, - teigia liudininkas.

Be to, liudininkai tvirtina, jog Kijevo prospekto ir Partizanų prospekto sankryžoje atsirado blokavimo postas, o Kijevo prospekto ir Buslajevo gatvės sankryža užtverta padangomis.