Apie tai A. Kuzmukas pranešė Ukrainos Aukščiausiosios Rados posėdyje po to, kai parlamentas pirmą kartą savo balsais neparėmė Ukrainos valstybinės sienos gynybos stiprinimo projekto, rašo UNIAN.

„Informuoju Aukščiausiąją Radą, kad šiuo metu Ukrainos valstybinę sieną nekliudomai kirto karinis dalinys – „A. Putino kariuomenė“, kuris susijungė su neteisėtu batalionu „Zaria“. Susijungusias pajėgas sudaro 900 asmenų, jie ginkluoti sunkiąja šarvuota technika“, - pabrėžė A. Kuzmukas.

Taip pat jis pranešė, kad Ukrainos pusėje yra tik „jungtinis 100 kovotojų dalinys“. „Yra žuvusiųjų, sudeginta technika“, - informavo A. Kuzmukas.

„Įsivaizduokite save tų kovotojų vietoje ir tik pamėginkite nenubalsuoti – žmonės jus prakeiks visiems laikams“, - kreipdamasis į Ukrainos liaudies deputatus, kurie nepalaikė šio projekto pirmuoju balsavimu, pareiškė jis.

Po šio kreipimosi Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Oleksandras Turčynovas dar kartą paskelbė balsavimą dėl Ukrainos valstybinės sienos gynybos stiprinimo projekto, kurį šį kartą Aukščiausioji Rada palaikė.