O. Bondarenka savanoriškai prisijungė prie Ukrainos teritorinės gynybos prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai 2022 metų vasarį, dirbo komunikacijos ekspertu ir žiniasklaidos instruktoriumi, o vėliau įstojo į kariuomenę. Detalės, kaip jis žuvo, kol kas nežinomos. Artimi draugai pranešė tik tiek, kad „mirtis jį užklupo mūšyje“.

Draugai, buvę kolegos iš BBC ir platesnė Ukrainos žiniasklaidos bendruomenė atidavė pagarbą talentingam žurnalistui, kuris siekė tapti sėkmingu komunikacijos profesionalu.

Žinomas kaip Saša arba Saško, Bondarenka buvo kilęs iš Luhansko Rytų Ukrainoje. 2007-2011 metais jis dirbo BBC ukrainiečių tarnyboje kaip žinių reporteris, radijo laidų, transliuojamų iš Kyjivo, vedėjas ir redaktorius. Išėjęs iš BBC jis dirbo kitose žiniasklaidos organizacijose.

Buvęs BBC ukrainiečių tarnybos vadovas Maciekas Bernatt-Reszczynskis sakė, kad korporacijai labai pasisekė, jog jis dirbo Kyjivo komandoje: „Su šiuo nepaprastu žmogumi tekdavo patirti vis naujų iššūkių. Įskaitant ir paskutinį, didvyrišką – ginti savo šalį nuo agresijos“.

Jis buvo vienas iš daugelio tūkstančių ukrainiečių, kurie paliko savo civilinius darbus įvairiose gyvenimo srityse, kad apgintų savo šalį nuo Rusijos invazijos.

Nemažai žurnalistų taip pat žuvo rašydami apie karą. Šią savaitę žuvo su italų reporteriu dirbęs ukrainietis žurnalistas – jie abu pateko į apšaudymą netoli pietinio Chersono miesto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją