Kaip tikina D. Rogozino ir „Donecko liaudies respublikos" vyriausybės pirmininko Vitalijaus Chocenkos aplinkos žmonės, pavojaus jų gyvybei nėra. Pats D. Rogozinas Rusijos valstybiniam televizijos kanalui RT pranešė, kad skeveldra jį sužeidė į nugarą. Anot jo, skeveldra įsmigo per centimetrą nuo stuburo.

„Gyvensiu“, – patiko D. Rogozinas, kuris, remiantis oficialiais pranešimais, Donbase vadovauja karo patarėjų grupei „Carskije volki“.

Portalas „Baza“ praneša, kad, remiantis jo duomenimis, skeveldros pažeidė D. Rogozino galvos minkštuosius audinius, sėdmenis ir kairįjį klubą.

Vadovaujantis kol kas galutinai nepatvirtintais duomenimis, šio apšaudymo metu buvo sužeista keletas žmonių, tačiau yra ir žuvusių.

Kaip pranešama iš incidento vietos, D. Rogozinas ir V. Chocenka buvo sužeisti restorane „Šeš-Beš“, kur D. Rogozinas šventė gimtadienį (trečiadienį, gruodžio 21 d., jam sukako 59-eri).

Ukrainoje sužeistas Dmitrijus Rogozinas

D. Rogozino padėjėjas naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad D. Rogozinas buvo paguldytas į ligoninę. D. Rogozinas ir jo padėjėjas teigia, kad buvo apšaudytas viešbutis, kuriame jie gyveno, ne restoranas.

„Buvo apšaudytas Donecko pakraštyje esantis viešbutis, kuriame pastaruosius mėnesius gyveno karo patarėjų grupė, įskaitant D. Rogoziną. Smūgiai buvo suduoti naudojant tiksliuosius sviedinius, ko gero, paleistus iš 155 mm savaeigio artilerijos pabūklo „Caesar“, – D. Rogozino patarėją cituoja „Interfax“.

Apsišaukėliškos „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) vyriausybės vadovo V. Chocenkos atstovas spaudai žurnalistams pasakė, kad jo viršininko gyvybei pavojaus nėra.

Ukrainoje sužeistas Dmitrijus Rogozinas

Portalas „Baza“ rašo, kad D. Rogozinas buvo sužeistas būtent per Donecke esančio restorano „Šeš-Beš“, kuriame šventė savo gimimo dieną, apšaudymą. Remiantis „Baza“ duomenimis, vienas iš žuvusiųjų – V. Chocenkos asmens sargybinis.

Rusiškuose kanaluose skelbiamos nuotraukos ir vaizdo įrašai iš incidento vietos. Vaizdinėje medžiagoje matyti restorano salė išdaužtais langais, apgadintas kiemas ir apgriautas antras pastato aukštas. Palyginus šiuos kadrus su restorano „Šeš-Beš“ reklaminėmis nuotraukomis, pasidaro aišku, kad tai tikrai ta pati vieta.

Ukrainoje sužeistas Dmitrijus Rogozinas

Viešbutis-restoranas „Šeš-Beš“ įsikūręs pietiniame Donecko pakraštyje, maždaug už 20 km nuo fronto linijos.

D. Rogozinas sakė, kad incidentas įvyko per „darbo susitikimą“ viešbučio restorane, o Rusijos valstybinis naujienų kanalas „Rossija 24 TV“ pranešė, kad buvęs kosmoso agentūros vadovas šventė 59-ąjį gimtadienį. Kanalas parodė smarkiai apgadinto viešbučio ir restorano vaizdus, buvo matyti iš dalies sunaikintas stogas ir kambariuose bei sode išsibarsčiusios nuolaužos.

Ukrainoje sužeistas Dmitrijus Rogozinas

D. Rogozinas teigė nuolat apsistojantis šiame viešbutyje per keliones į Donecko sritį, kurią Rusija rugsėjį paskelbė aneksavusi kartu su kitais trimis Ukrainos regionais, nepaisydama Vakarų pasmerkimo.

Ukrainoje sužeistas Dmitrijus Rogozinas

„Tai pareigūnų komandiruotės, normalu, kad pareigūnai vyksta į Rusijos regionus“, – paklaustas apie incidentą žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. „Deja, kai kuriose vietovėse vis dar pavojinga <...>, bet tai nereiškia, kad dėl to pareigūnai negali atlikti savo pareigų“, – tikino D. Peskovas, Maskvai vengiant pripažinti tikrąjį karo mastą ir sunkumus, kuriuos Ukrainoje patiria Rusijos kariuomenė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)