Kasmetinėse pratybose „Rapid Trident“, kurios truks beveik dvi savaites, dalyvauja 1 800 karių iš 18-os valstybių.

Pirmutinis šių mokymų tikslas - atkurti ryžtą ir sanglaudą šios buvusios sovietinės respublikos atsilikusiose ir apgailėtinai prastai finansuojamose ginkluotosiose pajėgose, kurios 15-a mėnesių šalies rytuose kaunasi su prorusiškais separatistais konflikte, jau nusinešusiame daugiau nei pusseptinto tūkstančio gyvybių.

Tačiau šios pratybos taip pat yra aiški žinia Kremliui apie Vašingtono ir sąjungininkų ryžtą užkirst kelią bet kokių Rusijos prezidento Vladimiro Putino ekspansionistinių ambicijų įgyvendinimui.

„Šios bendros pratybos... demonstruoja plačią paramą Ukrainai jos kovoje už laisvę ir suverenitetą“, - sakė ukrainiečių pajėgų vadas Oleksandras Syvakas per šventinę vėliavos pakėlimo ceremoniją.

Jo kolega iš JAV Alfredas Renzis sakė, kad pratybos dalyvaujančios šalys, daugiausia NATO narės, o taip pat buvusios sovietinės respublikos Moldova bei Azerbaidžanas, „įrodys, kad stabilumo labui gali bendradarbiauti kaip vieninga jėga“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (412)