„Daugelio, nuo @ poroshenko (Ukrainos prezidento Petro Porošenkos) iki mūsų konsulo Maskvoje, bendrų pastangų dėka ukrainiečių gydytojai dabar yra su Nadia“, – „Twitter“ paskyroje #FreeSavchenko parašė užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas.

N.Savčenko advokatas Markas Reiginas patvirtino, jog tai pirmas kartas, kai ukrainiečių medikams buvo leista susitikti su pilote, kuri anksčiau šį mėnesį, smarkiai pablogėjus sveikatai, nutraukė daugiau kaip 80 dienų trukusį bado streiką.

33 metų sraigtasparnio pilotę, kuri taip pat yra Ukrainos parlamentarė, anksčiau apžiūrėjo vokiečių gydytojai.

Pareiškime N.Savčenko politinės partijos interneto svetainėje gastroenterologė Natalija Charčenko pilotės būklę pavadino patenkinama, bet nurodė, kad ji turėtų būti „atidžiai medikų prižiūrima ligoninėje“.

N.Savčenko tapo pasipriešinimo simboliu Ukrainos kare su prorusiškais separatistais, kai protestuodama prieš savo sulaikymą atsisakė maisto.

Ji yra kaltinama prisidėjusi prie dviejų Rusijos reporterių mirties. Tie reporteriai žuvo per kovas Rytų Ukrainoje, per apšaudymą iš minosvaidžių.

N.Savčenko neigia kaltinimus ir sako, kad buvo pagrobta ir atvežta į Rusiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)