Kaip rašo „Ukrinform“, tai penktadienį „Facebook“ paskyroje pranešė Ukrainos nacionalinė energetikos kompanija „Ukrenerho“.

„Dar viena naktinė rusų ataka raketomis ir dronais magistralinių tinklų nepažeidė, tačiau šią popietę per apšaudymus nukentėjo magistralinės linijos, kuriomis elektra tiekiama iš vienos jėgainės šalies rytuose“, - sakoma pranešime.

Energetikos bendrovės atstovai pridūrė, kad dėl apšaudymų taip pat nukentėjo skirstomieji tinklai pafrontės ir pasienio srityse. Jie atstatomi, daugelyje atominių ir šiluminių elektrinių tęsiama remonto darbų kampanija.

„Dėl šių veiksnių sumažėjo elektros energijos gamyba. Šiuo metu vartotojų poreikiams patenkinti jos pakanka, tačiau, norint išlaikyti balansą, vakaro valandomis elektros energiją reikia taupiai vartoti“, – pažymėjo bendrovės atstovai.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, penktadienį dėl apšaudymų elektros neturėjo 15 gyvenviečių Zaporižios ir Donecko srityse. Taip pat sutriko elektros tiekimas Mykolajivo ir Dnipropetrovsko srityse.

Dėl ankstesnių apšaudymų elektros neturi dalis Donecko, Zaporižios, Sumų, Charkivo, Chersono ir Černihivo sričių gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją