Ukrainai jų reikia, „kad išgelbėtų daugiau Ukrainos karių ir civilių gyvybių bei paspartintų savo teritorijų išlaisvinimą“, sekmadienį Vokietijos bulvariniam laikraščiui „Bild“ sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

„Formulė paprasta: didesnis raketų nuotolis reiškia trumpesnę karo trukmę“, – sakė jis. Su šiais ginklais Ukraina galėtų „pasiekti Rusijos okupacines pajėgas Ukrainos žemėje toli už fronto linijos, sutrikdyti jų logistiką ir sunaikinti vadovavimo centrus bei šaudmenų sandėlius“.

Pastaruoju metu Vokietijoje šiuo klausimu padidėjo spaudimas kancleriui Olafui Scholzui. Valdančiųjų partijų ir opozicijos politikai reikalauja, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms būtų suteikta ginkluotės sistema, tinkama naikinti bunkerius ir saugomas vadavietes iki 500 kilometrų atstumu. Rėmėjai tai vertina kaip dar vieną aiškų žingsnį stiprinant Ukrainos gynybinius pajėgumus. Tačiau taip pat diskutuojama, ar Ukraina taip pat ketintų panaudoti raketas galimiems smūgiams į Rusijos teritoriją ir kaip būtų galima to išvengti.

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas anksčiau šį mėnesį pareiškė, kad dar neatėjo laikas priimti sprendimą. Penktadienį O. Scholzas sakė, kad šiuo klausimu nėra nieko nauja.

D. Kuleba dar kartą patikino, kad sparnuotosios raketos bus naudojamos tik Ukrainoje. Susirūpinimas, kad Ukraina gali panaudoti raketas „Taurus“ prieš taikinius Rusijos teritorijoje, yra „nepagrįstas“, sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją