„Nuo 9.30 val. priešai šturmuoja Antiteroristinės operacijos pajėgas, esančias Šyrokynėje.

Susirėmimai vyksta iki pat dabar. Remiantis naujausiais duomenimis, Ukrainos pajėgos neužleidžia pozicijų. Priešininkai naudoja granatsvaidžius ir šaulių ginklus“, – teigiama organizacijos pranešime, patalpintame socialiniame tinkle.

Kaip teigia organizacijos atstovai, situacija kontroliuojama, Mariupoliui pavojus negresia.

Ukrainos kariuomenė pirmadienį nurodė, kad Rusijos remiami separatistai naktį pažeidė paliaubas, informuoja „Laisvosios Europos radijas“.

Kijevo Antiteroristinės operacijos atstovas pranešė, kad separatistų pajėgos nuo 20 val. sekmadienio vakaro iki 6 val. pirmadienio ryto iš minosvaidžių ir granatų paleidimo sistemų 16 kartų apšaudė Ukrainos karių pozicijas. Pasak Kijevo, dauguma atakų įvykdytos Donecke.

Nors nuo praėjusį mėnesį įsigaliojusių paliaubų mūšiai Rytų Ukrainoje aprimo, tačiau vyriausybinės pajėgos tvirtina, kad sukilėliai toliau apšaudo Kijevo karių pozicijas. Ukrainos pareigūnai mano, kad separatistai gali naudotis paliaubomis ir pergrupuoti savo pajėgas kitoms galimoms atakoms.

Vokietijos diplomatijos vadovas: smurtas Ukrainos rytuose pastebimai sumažėjo

Smurtas Rytų Ukrainoje smarkiai sumažėjo nuo tada, kai Baltarusijos sostinėje buvo pasirašytas susitarimas dėl paliaubų tarp prorusiškų separatistų ir vyriausybinių pajėgų, pirmadienį sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris per vizitą Rumunijoje.

„Padaryta aiški pradžia“, - sakė ministras, kurio žodžiai buvo verčiami į rumunų kalbą.

„Po sunkumų, kurie buvo pradžioje, smurtas smarkiai sumažėjo. Šiandien nesama šimtų paliaubų režimo pažeidimų, dėl to nesama daugybės klaustukų“, - sakė F.-W.Steinmeieris.

Penktadienį Vokietijos užsienio reikalų ministras pranešė, kad Rusija ir Ukraina sutarė nuo 500 iki 1 000 padidinti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojų, kuriems pavesta prižiūrėti, kaip laikomasi paliaubų Ukrainos rytuose, skaičių.