Jie nusitaikė į taikius gyventojus vežusį autobusą. Yra žuvusių ir sužeistų, skelbia „Ukrainskaja Pravda“.

Tokią informaciją patvirtino Donecko srities policijos vadovas Viačeslavas Abroskinas.

„Prieš 30 minučių iš Dokučajevsko pusės buvo surengta artilerijos ataka, nukreipta prieš Ukrainos pajėgų patikros postą“, – teigia policijos vadovas.

„Buvo nusitaikyta į reisinį autobusą. Skaičiuojama, kad žuvo 10 žmonių, dar 13 sužeisti. Informacija tikslinama“, – pridūrė V. Abroskinas.

„Į patikros postą buvo paleista daugiau nei 40 sviedinių, keli iš jų pataikė į autobusą, kuris vyko iš Mariupolio į Donecką. Žuvo 10 keleivių, dauguma iš jų – moterys. Dar 13 žmonių patyrė įvairaus sunkumo sužalojimų. Vienas iš sužeistųjų – policijos pareigūnas. Šiuo metu kelias uždarytas“, – skelbiama prokuratūros pranešime.

Tuo metu Kijevo kariuomenė pranešė, kad mažiausiai šeši Ukrainos civiliai gyventojai žuvo ir daugiau nei dešimt buvo sužeisti antradienį, prorusiškų sukilėlių paleistai raketai pataikius į autobusą.

Ukrainos pajėgų karinės kampanijos rytuose spaudos centro paskelbtame pranešime sakoma, kad per incidentą, kuris įvyko maždaug už 35 kilometrų į pietvakarius nuo sukilėlių tvirtove laikomo Donecko, buvo sužeista dar maždaug 20 žmonių.

„Antradienį 16 val. 30 min. turimais duomenimis, per Ukrainos blokposto apšaudymą prie Volnovachos nukentėjo 18 žmonių, kurie buvo pristatyti į Volnovachos centrinę rajono ligoninę“, – pranešė administracija, remdamasi regiono sveikatos apsaugos departamentu.

Taip pat nurodoma, kad sužeidimų yra įvairių; vienas nukentėjęs asmuo išvežtas į Mariupolį.

„Kalbant apie žuvusiuosius, jų skaičius nepakito – 10 žmonių, iš kurių keturi – vyrai, šešios – moterys“, – sakoma pranešime.

Pasak vietinės policijos minima raketa galėjo būti „paklydėlė“, separatistų paleista į vyriausybės karių postą plente, jungiančiame maištininkų sostinę Donecką su Azovo jūros pakrante Ukrainos pietryčiuose.

Tuo tarpu vadinamosios Donecko Liaudies Respublikos gynybos atstovas neigė, kad separatistai būtų prisidėję prie šio apšaudymo.

„Volnovachos rajone yra tik Ukrainos blokpostas, tačiau jis yra už mūsų artilerijos veiklos ribų. Jį apšaudyti mes nepajėgūs“, – pabrėžė jis.

Kiek anksčiau antradienį pranešta, kad Ukrainoje trys civiliai ir vienas vyriausybės pajėgų karys žuvo per naujausius susirėmimus prorusiškų separatistų kontroliuojamame rytiniame regione.

Ukrainos kariuomenė nurodė, kad dar 10 karių buvo sužeisti per apšaudymus iš minosvaidžių ir salvinės raketų ugnies sistemų „Grad“, kuriuos rengė prorusiški sukilėliai aplink rytinį Donecko miestą.

Smurtas suintensyvėjo, kai pirmadienį surengtame Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų susitikime nebuvo susitarta, kada galėtų įvykti planuojamas šių šalių viršūnių susitikimas, kuriame būtų tariamasi dėl konflikto užbaigimo.

Donecko miesto administracija nurodė, kad pagrindinėje sukilėlių tvirtovėje praeitą naktį žuvo du civiliai. Dar vienas žuvo viename miestelyje į šiaurės rytus nuo Donecko.

Antradienio rytą „šūviai ir garsūs sprogimai girdėjosi beveik visuose miesto rajonuose“, sakoma Donecko administracijos pranešime.

Tuo tarpu Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad vyriausybės pajėgų pozicijos nuo pirmadienio ryto buvo atakuotos 84 kartus – apie šešiskart dažniau negu buvo įprastame šiame jau devynis mėnesius besitęsiančiame kare.

Ukrainos rytinio Donecko miesto oro uoste, dėl kurio įnirtingai kaunasi vyriausybės pajėgos ir prorusiški separatistai, oro dispečerių bokštas sugriuvo po artilerijos apšaudymo, antradienį pranešė vyriausybės pajėgų atstovas.

„Vakar separatistai bombardavo bokštą. Šiandien bokštas sugriuvo nuo viršaus iki ketvirtojo aukšto“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo atstovą Vladislavą Selezniovą.

Apie nukentėjusius žmones informacijos kol kas negauta, pridūrė jis.