Įtampa Ukrainoje auga. Antradienį buvo pranešta, kad per ataką netoli Donecko oro uosto žuvo vienas Ukrainos karys. Kijeve praėjusią savaitę buvo nužudyti du prorusiški aktyvistai. Tai dar labiau pagilino įtampą, artėjant gegužės 8-9 dienomis vysiantiems Antrojo pasaulinio karo pabaigos minėjimams.

Ukraina, kartu su daugeliu Europos Sąjungos (ES) narių ir Jungtinėmis Valstijomis, boikotavo iškilmes Maskvoje, kur bus minimos 70-osios Rusijos pergalės Antrajame pasauliniame kare metinės. Pasaulio lyderiai atsisakė vykti į Rusiją dėl jos vaidmens Ukrainos konflikte ir pernai įvykdytos Krymo aneksijos.

Tiesa, pergalės minėjimai vyks Kijeve ir kituose miestuose.

„Visiškai negalime tikėti Rusijos ir jos teroristų žodžiu. Turime būti pasirengę suduoti aiškų, tinkamą ir tvirtą atkirtį, kad apsaugotume žmones gatvėse, įspėtume dėl teroristinių išpuolių ir kaltiesiems įvykdytume teisingumą“, – saugumo vadams sakė Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas.

Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas nurodė, kad gegužę vyksiančias iškilmes Ukrainoje prižiūrės 20 tūkst. saugumo ir policijos pareigūnų