Šią žinią po posėdžio pranešė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksandras Turčynovas.

„Šis sprendimas numato visapusiškas priemones, skirtas valstybės saugumo sustiprinimui, susijusias su generalinio štabo ir Gynybos ministerijos užduotimis pergrupuoti ginkluotąsias pajėgas, karinius vienetus, atsižvelgiant į faktiškai naują sąlyčio liniją, kuri šiandien egzistuoja, ir aktyvios gynybos sustiprinimu“, – sakė O. Turčynovas.

Jis mano, kad iš teroristų galima tikėtis tolimesnių provokacijų dėl paskelbtų paliaubų režimo pažeidimų. 

„Štai kodėl paruošti detalūs sprendimai, susiję su kompleksinėmis priemonėmis antiteroristinės veiklos klausimais“, – pareiškė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius. O. Turčynovas patikslino, kad kalba eina apie vyriausybei ir specialiosioms tarnyboms pavestą užduotį suformuoti naują teroristinių aktų prevencijos, reagavimo į juos ir jų pažabojimo, taip pat jų padarinių sumažinimo, sistemą.

P. Porošenka prakalbo apie JT taikdarių misiją

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybai (NSGT) buvo pasiūlyta aptarti Jungtinių Tautų taikdarių misijos kvietimo klausimą. Tai trečiadienio, vasario 18 dienos, vakarą vykusiame NSGT posėdyje pasiūlė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, skelbia unian.net.

„Jums bus pasiūlyta aptarti klausimą dėl Jungtinių Tautų taikdarių misijos kvietimo į Ukrainą, ši misija veiks remiantis JT Saugumo tarybos mandatu“, – pareiškė jis.

P. Porošenka pažymėjo, kad jam pavedus, šį klausimą ištobulino NSGT, vyriausybė, buvo įtraukta Užsienio reikalų ministerija. 

„Mes manome, kad geriausias formatas mums – Europos Sąjungos policijos misija. Esame tikri, kad tai bus veiksmingiausias ir optimalus saugumo garantas situacijoje, kai taikos nepaiso nei Rusija, nei tie, kurie ją palaiko“, – sakė prezidentas.

Jis taip pat informavo, kad šis klausimas iš anksto buvo aptartas Minsko derybų metu su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u ir Vokietijos kanclere Angela Merkel, taip pat Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, „numatant, kad Minsko susitarimai nebus įgyvendinti“.

„Priėmus šiandieninį sprendimą, tikiuosi, jis šiandien bus priimtas, mes pradedame oficialų darbą, kreipiamės į savo partnerius, oficialias konsultacijas, kurios galės užtikrinti taiką“, – sakė valstybės vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (372)