Karinės žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas televizijos kanalui „Suspilne“ pareiškė, kad Vyriausioji žvalgybos valdyba šio incidento nekomentuoja. „Dabar visas pasaulis mato kilometrines transporto kamšatis ir tilto konstrukcijų pažeidimus. To priežasčių mes nekomentuojame. Galime tik pacituoti Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovo Kyrylo Budanovo žodžius, kad „Krymo tiltas – ten nereikalinga konstrukcija“.

Kartu jis pažymėjo, kad dėl tilto atkarpos sunaikinimo rusai turės logistikos problemų. „Rusai naudoja pusiasalį kaip svarbų logistikos mazgą pajėgoms ir priemonėms į Ukrainos teritorijos gilumą perkelti. Žinoma, bet kokios logistikos problemos yra papildomos komplikacijos okupantams, kurios suteikia Ukrainos gynybos pajėgoms potencialių pertraukų“, – sakė A. Jusovas.

Savo ruožtu Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk teigė, kad sprogimai ant Krymo tilto gali būti paties priešo provokacija, kuria siekiama sužlugdyti „grūdų susitarimą“.

Pirmadienio rytą ant Krymo tilto nugriaudėjo keli sprogimai. Rusijos žiniasklaida pranešė apie vieno iš jo tarpatramių sunaikinimą. Prie tilto iš Krasnodaro krašto pusės susidarė daugelio kilometrų ilgio transporto kamšatys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją