Kaip praneša „Ukrinform“, tai interviu leidiniui „The Strait Times“ pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos vadovas Oleksijus Reznikovas.

„Pirmasis signalas turėtų būti visiškas Ukrainos teritorijų išlaisvinimas. Tegul jie parodo mums geros valios gestą ir išveda savo ginkluotąsias pajėgas iš Ukrainos teritorijos. Tada matytume, kad ši derybininkė (Kinija) turi įtakos Rusijai. Jei ne, tai atleiskite, kodėl turėtume sėdėti ir gaišti laiką?“ – sakė jis.

Anot O. Reznikovo, Kinija turi galimybę įtikinti Rusiją nutraukti šį karą.

„Mano supratimu, Kinija tapo vyresniuoju broliu, o Rusija – jaunesniuoju. Vyresnysis brolis gali įtikinti jaunesnįjį brolį nutraukti šį kruviną karą“, – pabrėžė ministras.

Tačiau O. Reznikovas pridūrė, jog tai „daugiau viltis nei tikėjimas“.

Ministras taip pat pažymėjo, jog norėtų matyti įrodymų, kad Rusija yra pasirengusi gyventi taikaus sambūvio su Ukraina sąlygomis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Kinijos gynybos ministras Li Shangfu pareiškė, kad jo šalis laikosi nešališkos ir neutralios pozicijos „krizės Ukrainoje“ atžvilgiu, ir žadėjo dėti pastangas, kad būtų suformuota bendrą tarptautinės bendruomenės vizija, kaip ją sureguliuoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją