Nuo Rusijos invazijos pradžios jau atleista dešimtys Ukrainos pareigūnų, nes prezidentas Volodymyras Zelenskis stengiasi nuraminti Vakarų sąjungininkus, siunčiančius paramą kariaujančiai šaliai.

Pirmadienį buvo atleisti Ukrainos valstybinės specialiosios ryšių tarnybos vadovas Jurijus Ščygolas ir jo pavaduotojas Viktoras Žora, pranešė vyriausybės pareigūnas Tarasas Melničukas.

Jis nenurodė atleidimo priežasčių, tačiau kovos su korupcija pareigūnai vėliau pranešė, kad tiria daugiau kaip 1,7 mln. dolerių vertės valstybės lėšų pasisavinimą J. Ščygolo vadovavimo laikotarpiu.

2020-2022 metais „įmonių grupės savininkas, susitaręs su Ukrainos valstybinės specialiosios ryšių tarnybos vadovybe, sukūrė schemą, kaip pasisavinti biudžeto lėšas, skirtas techninei ir programinei įrangai įsigyti“, nurodė Kyjivo kovos su korupcija biuras.

Įmonių grupė, kurios tyrėjai neįvardijo, teigė, kad pirko programinę įrangą iš užsienio gamintojo už 62 mln. grivinų (1,7 mln. JAV dolerių) didesnę kainą nei tikroji jos vertė, ir skirtumą pasisavino.

Šiuo metu byloje yra šeši įtariamieji, teigiama biuro pranešime.

Ukraina kovoja nelengvą kovą su sistemine korupcija – tai yra viena iš reformų, kurių reikalauja Vakarai, kad Ukraina galėtų tapti tokių institucijų, kaip Europos Sąjunga, nare.

Anksčiau šį mėnesį prokurorai paskelbė, kad du aukšto rango gynybos pareigūnai tapo įtariamaisiais didelio masto sukčiavimo byloje dėl karinių uniformų pirkimo iš Turkijos įmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)