„Donecke vakar įvyko dar vienas protestas, kurį suorganizavo taip vadinamasis moterų pasipriešinimo batalionas. Vietos gyventojos pasipiktinusios maisto produktų tiekimu, visišku teroristines valdžios socialinių garantijų nebuvimu ir atsiradusiais padirbtais pinigais iš „Donecko liaudies respublikos“ valdžios, kurių nepriima nė viena parduotuvė. Protestinio judėjimo aktyvistės pateikė taip vadinamajam „Donecko liaudies respublikos“ ministrui pirmininkui Aleksandrui Zacharčenkai ultimatumą – per du mėnesius išsinešdinti iš miesto“, - informavo A. Lysenka.

Be to, kaip praneša inforesist.org, Faščevkos, Černuchynės ir Krasny Luč gyvenvietėse, kur rusų kariai gyvenamuosiuose kvartaluose įkūrė Antiteroristinės operacijos pajėgų apšaudymo iš salvinių raketinių sistemų „Grad“ pozicijas, vietos gyventojai išėjo reikalaudami rusų karių palikti jų miestus ir išgabenti karinę techniką.

Pranešama, kad analogiški vietos gyventojų protestai pastarosiomis dienomis vyko Amvrosijivkoje, Toreze ir Evakijeve Donecko srityje bei Antracyte, Sverdlovske, Červonopartyzanske ir Rovenkuose Luhansko srityje.

Prorusiški separatistai reikalauja „žydrųjų šalmų“ misijos, kurioje dalyvautų rusų kariai

Prorusiški separatistai reikalauja „žydrųjų šalmų“ misijos Rytų Ukrainoje, kurioje dalyvautų rusų kariai, kad būtų užkirstas kelias „humanitarinei katastrofai“, praneša agentūra AFP.

„Mes reikalaujame specialaus JT Saugumo Tarybos posėdžio bei svarstymo nusiųsti taikos misiją, kurioje dalyvautų Rusijos atstovai“, antradienį pareiškė apsišaukėliškos „Donecko Liaudies Respublikos“ parlamentas.

Rytų Ukrainoje nuo rugsėjo pradžios formaliai galioja paliaubos tarp vyriausybinių dalinių ir sukilėlių, tačiau čia beveik be paliovos verda mūšiai. Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją kariais ir ginklais remiant separatistus. Maskva neigia bet kokias sąsajas su konfliktu, tačiau deklaruoja remianti separatistus politiniu lygiu.

Donecko valdžios duomenimis, per praėjusią parą per artilerijos apšaudymą žuvo trys civiliai.

Nuo balandžio konfliktas Rytų Ukrainoje nusinešė daugiau kaip 4 300 žmonių gyvybių. Nuo paliaubų pradžios rugsėjo pradžioje žuvo daugiau kaip 1 000 asmenų.