Taip jis pareiškė trečiadienį trumpoje spaudos konferencijoje Aukščiausioje Radoje, informuoja unian.net.

A. Parubijaus teigimu, vadinamoji operacija „Rusiškas pavasaris“, kurią planuota vykdyti aštuoniuose Ukrainos regionuose, nutraukta.

„Mūsų operatyviniais duomenimis, yra informacijos, kad jie (Rusija) keis taktiką ir rengs kitas provokacijas, t.y., rajonų ir gyvenviečių tarybų lygiu. Be to, yra informacijos apie ketinimus išrinkti pietrytinės respublikos prezidentą ir, mūsų duomenimis, dauguma provokacinių renginių įvyks pirmomis gegužės dienomis, ypač artėjant gružės 9 d.“, – salė A. Parubijus.

Jis pabrėžė, kad Rusijos valdžia siekia visų pirma destabilizuoti padėtį Ukrainoje per prezidento rinkimų kampaniją.

A. Parubijaus teigimu, siekiant užkirsti kelią provokacijoms, prie NSGT bus sukurtas operatyvinis štabas, kad nebūtų trukdoma Ukrainos prezidento rinkimams.

Kaip pabrėžė NSGT sekretorius, štabe bus ne tik teisėsaugos institucijų darbuotojai, bet ir ESBO, visuomeninių organizacijų atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (774)