„Mes esame pasirengę dirbti su Rusija, kad būtų išvengta panašių incidentų pasikartojimo ateityje“, – sakė A.Davutoglu užsienio žurnalistams Stambule, perspėdamas, kad nesant tinkamo operacijų koordinavimo Sirijoje, „incidentų arba netyčinės konfrontacijos“ pavojus išliks.

Kaltina Rusiją etniniu valymu Sirijoje

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu trečiadienį apkaltino Rusiją, kad ši savo kampanija vykdo „etninį valymą“ Sirijoje ir stiprina „Islamo valstybės“ (IS) džihadistus; taip pareikšta tokiu metu, kai eskaluojama įtampa tarp Ankaros ir Maskvos.

„Rusija mėgina vykdyti etninį valymą šiauriniame Latakijos (regione), kad iš jo išvarytų visus ten gyvenančius turkmėnus ir sunitus, kurių santykiai su (Sirijos valdančiuoju) režimu nėra geri“, – sakė A.Davutoglu užsienio žurnalistams Stambule, pridurdamas, kad Rusija kariniais smūgiais į nuosaikiosios opozicijos pajėgas Sirijoje „stiprina“ IS džihadistus .

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)