54-erių metų amžiaus Hasanas Bitmezas, priklausęs opozicijos partijai „Saadet“, iškeliavo anapilin Ankaros miesto ligoninėje, reporteriams pranešė šalies sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca.

Kairo Al Azharo universiteto absolventas buvo Islamistų sąjungos tyrimų centro pirmininkas ir anksčiau dirbo nevyriausybinėse islamistinėse organizacijose, rašoma jo biografijoje.

H. Bitmezas buvo vedęs, turėjo vieną vaiką.

Jis kritikavo prezidento Recepo Tayyipo Erdogano valdančiąja partiją AKP dėl tebevykstančios Turkijos prekybos su Izraeliu, nepaisant karo Gazos Ruože ir vyriausybės aštrios kritikos dėl Izraelio kariuomenės rengiamų bombardavimų.

„Jūs leidžiate laivams plaukti į Izraelį ir begėdiškai tai vadinate prekyba... Jūs esate Izraelio bendrininkai“, – savo kalboje teigė H. Bitmezas, prie podiumo pritvirtinęs plakatą su užrašu: „Žudikas Izraelis; kolaborantė AKP“.

„Jūsų rankos suteptos palestiniečių krauju, jūs – kolaborantai. Prisidedate prie kiekvienos bombos, kurią Izraelis numeta ant Gazos“, – sakė jis įstatymų leidėjams per diskusijas dėl Užsienio reikalų ministerijos 2024 m. biudžeto.


F. Koca pridūrė, kad angiografija parodė, jog dvi pagrindinės H. Bitmezo širdies venos buvo visiškai užsikimšusios.

„H. Bitmezo širdis nustojo plakti, parlamente pavyko jį atgaivinti, per 20 minučių jis buvo nugabentas į ligoninę, kur jo gyvybę palaikė aparatai“, – antradienį, gruodžio 12 d., informavo F. Koca.

Nedidelė islamistinė partija „Saadet“ prisijungė prie pagrindinio opozicijos bloko, gegužės mėnesį įvykusiuose prezidento rinkimuose rėmusio Kemalį Kilicdaroglu, tačiau vėl triumfavo R. T. Erdoganas.
Sudarius koaliciją, „Saadet“ partijos nariams atsirado proga kandidatuoti į parlamentą, atsidūrus pagrindinės opozicijos partijos CHP sąrašuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją