„Per maždaug savaitę ar dvi gali įvykti aukštesnio lygio susitikimas, bent jau užsienio reikalų ministrų lygiu“, – per televizijos transliuotą interviu sakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu.

„Svarbu, kad abi pusės susitiktų ir susitartų dėl ilgalaikių paliaubų, – sakė jis. – Norėtume surengti užsienio reikalų ministrų susitikimą kaip sąžiningas tarpininkas“.

Rusijos ir Ukrainos derybininkai susitiko Stambule antradienį. Derybos suteikė vilties kibirkštį, kad karas Ukrainoje baigsis, tačiau yra nedaug ženklų, jog puolimas mažėtų.

NATO narė Turkija, palaikanti draugiškus ryšius su abiem šalimis, save pozicionuoja kaip tarpininkę ir kovo pradžioje pietiniame Antalijos mieste priėmė S. Lavrovą bei D. Kulebą.

M. Cavusoglu sakė, kad iki šiol didžiausia pažanga pasiekta per derybas Stambule. „Ar viskas baigėsi? Ne (...) Buvo imtasi tam tikrų žingsnių įtampai sumažinti, nors ant žemės to nelabai matome“, – sakė jis.

„Kai kas sako, kad tai taktinis manevravimas. Kai kas kelia abejonių. Esame atsargūs“, – kalbėjo M. Cavusoglu.

Turkijos ministras taip pat gyrė Stambulo derybose dalyvavusį „Chelsea“ futbolo klubo savininką Romaną Abramovičių už jo „naudingą vaidmenį“ užbaigiant karą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją