Gynybos ministerija teigia, kad vienas dronas buvo numuštas ore, o kiti du buvo paveikti elektroninių trukdžių priemonėmis ir nekontroliuojami trenkėsi į biurų kompleksą, bet niekas nenukentėjo.

Ukraina anksčiau per karą retai taikėsi į Maskvą ir jos apylinkes, esančias maždaug už 500 km nuo sienos, tačiau šįmet surengtos kelios dronų atakos.

Anksčiau šiais metais Maskva kaltino Ukrainą panaudojus bepiločius orlaivius prieš Kremlių ir Rusijos pasienio miestus. Sekmadienį virš Maskvos vėl buvo pastebėti dronai, o Rusijos gynybos ministeriją teigė, kad tai buvo „pasikėsinimas įvykdyti teroro aktą“.

Pasak Gynybos ministerijos, vieną ukrainiečių droną virš Odincovo miesto, Maskvos srityje, numušė oro gynybos sistemos. Dar du dronai, paveikti karinės elektroninės įrangos, tapo nekontroliuojami ir rėžėsi į komercinius pastatus Maskvos tarptautiniame verslo centre.

Maskvos meras Sergėjus Sobianinas socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė, kad dviejų pastatų fasadas buvo „šiek tiek apgadintas“, bet žmonės nenukentėjo.

Dėl incidento maždaug valandą buvo sutrikusi Vnukovo oro uosto veikla, kuriame buvo atidėti skrydžiai, o atvykstantys lėktuvai buvo nukreipiami į kitus oro uostus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)