Jų žiniomis, anksčiau planuota, kad lyderiai bendraus vasario 27-ąją ir 28-ąją, bet planai pasikeitė, ir dabar greičiausiai D. Trumpo ir Kim Jong-uno susitikimas truks tik vieną dieną.

Šiai versijai patvirtinti YTN pateikia JAV delegacijos lankymosi Hanojuje planą, kurį kanalui pavyko gauti. Pagal šį dokumentą, D. Trumpas vasario 27-ąją susitiks su Vietnamo vadovais, o derybos su Kim Jong-unu numatytos kitą dieną.

YTN apklaustų ekspertų nuomonės dėl tokių pasikeitimų priežasčių skiriasi. Pasak vienų, tai gali reikšti, kad Jungtinėms Valstijoms ir Šiaurės Korėjai nepavyko susitarti dėl denuklearizacijos. Kiti specialistai, priešingai, mano, kad visi klausimai jau suderinti per parengiamąsias konsultacijas, todėl dviejų šalių lyderiams teliko pabendrauti vienam su kitu ir pasirašyti jau paruoštą susitarimą, o tam nereikės dviejų dienų.

Pirmasis istorijoje dviejų šalių vadovų susitikimas įvyko 2018 metų birželį Singapūre. Tada bendrame pareiškime Šiaurės Korėja paskelbė esanti pasirengusi siekti Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, o JAV pažadėjo už tai Pchenjanui saugumo garantijas.