„Tai politinė užsakomoji žmogžudystė“, – kalbėjo respublikonų kandidatas į prezidentus. JAV prezidentas Joe Bidenas esą mėgina „pasodinti į kalėjimą savo svarbiausią politinį konkurentą“. D Trumpas pridūrė: „Mes kovosime prieš tai taip, kaip dar niekas nekovojo“.

Jis pabrėžė, kad niekada nepasiduos ir nenustos kovojęs. D. Trumpas 2024 m. vyksiančiuose rinkimuose mėgins grįžti į Baltuosius rūmus. Jis šiuo metu apklausose pirmauja tarp respublikonų kandidatų. D. Trumpas paskelbė, kad pergalės rinkimuose atveju iš esmės pertvarkys generalinę prokuratūrą, kuri tada persekios „radikalius prokurorus“.

JAV teisėsauga penktadienį paskelbė 49 puslapių kaltinamąjį aktą prieš D. Trumpą, kuriame teigiama, kad šis, palikęs prezidento postą, iš Baltųjų rūmų išsivežė slaptus dokumentus, susijusius su JAV branduolinėmis ir ginklų programomis, ir dėl to galėjo kilti pavojus nacionaliniam saugumui.

D. Trumpas šias bylas, tarp kurių buvo Pentagono, CŽA ir Nacionalinio saugumo agentūros dokumentų, laikė savo rezidencijoje Mar-a-Lage. Mažiausiai du kartus D. Trumpas parodė įslaptintus dokumentus apie JAV karines operacijas ir planus žmonėms, neturintiems leidimo su jais susipažinti.

Kaltinamajame akte D. Trumpui pateikti 37 atskiri kaltinimai, įskaitant 31 kaltinimą „sąmoningu nacionalinės gynybos informacijos laikymu", už kurį kiekvienu atveju gresia iki 10 metų kalėjimo.

Kiti kaltinimai apima sąmokslą trukdyti teisingumui, dokumento nuslėpimą ir melagingus pareiškimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)